‘At Turde’ være med i en podcast om projekter…

“Jeg vil gerne lave en podcast om projektledelse – vil du deltage i den?”

Sådan indledte Brian vores dialog om en podcast – der blev til en podcast om projekter

Fra projektledelse til projektkultur

Men det blev ikke projektledelse, der blev emnet. En podcast om projektledelse, blev til en podcast om projekter og projektkultur. Mit svar på Brians indledende spørgsmål var vist nogenlunde sådan her:

“Jeg brænder især for sammenhængen i hele projektarbejdet. Jeg brænder for successen for det enkelte projekt – og for de mange – gennem en helhedsorienteret tilgang til projekterne – og det vil jeg meget hellere snakke med dig om…”

Brian var heldigvis klar på emnet – og jeg bakker gerne op når LinkedIn-forbindelser bringer projektledelse og projektarbejdet frem i lyset, også selvom mediet var mig noget uvant. Men med titlen ‘At Turde’ var skrækken for åben mikrofon jo ingen undskyldning.

/Hvem er ham Brian? Find ud af det her…

Så jeg ‘turde’ og heldigvis var Brian både en stor hjælp for en novice som jeg og han var tilmed superinspirerende at snakke med – og der gik ikke mange sekunder, før de mange mikrofoner, lamper og andet grej forsvandt i baggrunden – og dialogen tog form.

Hør og se hele podcasten om projektkultur med Christina her – afsnit #112; Hvordan bidrager projekter til virksomhedens strategi

Organisationens superkræfter

Brian beskriver sin podcast nr #112 således:

Projekter kan være med til at give organisationen superkræfter, men det kræver en sund projektkultur og en virksomhed, der tager medansvar.
 
Det kunne være fristende at plante ansvaret hos projektlederen, men det er faktisk hele virksomhedens opgave at sikre, at gode intentioner bliver til succesfulde projekter.
 
Christina Foldager deler i denne episode siner erfaringer med at arbejde med projekter og undervise virksomheder og deres medarbejdere.”

Podcast om projekter – nu som en serie

Brian endte ikke bare med at lave én podcast om projekter.  Podcast #112 en nu del af en række på 8 podcasts om projekter. Måske du kan hente noget inspiration, hvis du også er vild med projektarbejdet og alle aspekterne i det!

Serien ser således ud (links er til Apple Podcast):

#111 – Hvorfor er det afgørende for virksomheder at være agile?

– med besøg af Jacob Schriver, Objectivity.dk

#112 – Hvordan bidrager projekter til virksomhedens strategi?

– med besøg af Christina Foldager, Adaptare.dk

#113: Hvordan skaber uddannelse et fælles sprog i jeres projekter?

– med besøg af Merethe Klint

#114: Hvorfor er det så afgørende at forstå projektets interessenter?

– med besøg af Rene Nørbjerg

#115: Hvordan bidrager en projektleder med værdi til projektet?

– med besøg af John Ryding Olsson, Airborn Leadership

#116: Hvorfor undervurderer virksomheder implementeringen af projekter?

– med besøg af Thomas Leer-Jacobsen, Leer Coaching & Consulting

#117: Hvordan har Freeway skabt en agil projektkultur ved at indføre 12 principper?

– med besøg af Anne Stampe Olesen, CMO hos Freeway ApS

#118: Sådan skaber projekter radikal innovation med den rette køreplan.

– med besøg af Rasmus Balder Larsen, Public Intelligence

Hvem er Brian?

Brian Johannsen er manden bag At Turde – en inspirator, der byder på workshops, foredrag, podcasts mv. Brian vil inspireres og gennem det inspirerer han andre. Hvis du endnu ikke har lyttet til hans podcasts, så kan jeg varmt anbefale det.

Særligt var jeg selv optaget af #107 – Glemmer virksomheder at fokusere på alt det, de ikke skal/bør gøre?

Her er Dennis Nørmark – forfatter til bogen Pseudoarbejde – i stolen hos Brian til en yderst relevant snak om netop pseudoarbejde. Jeg gik med headset på i haven til den og tror min nabo undrede sig over alle de anerkendende udråb, der kom fra mig – når Dennis trak guldkorn frem (igen og igen)!

Podcasten i 3 high-lights

Har du ikke lige tiden til at kaste sig over en hel times video eller podcast – så har Brian klippet 3 hurtige til dig. De kommer her nedenfor.

High-light – nummer 1

High-light nummer 1 handler om at køre lightagilt – og om at alle virksomheder har projekter, der har brug for en plan og projekter, hvor den er svær at udarbejde.

Se videouddrag 1 fra afsnit #112 – om at køre lightagilt – og om at alle virksomheder har projekter, der har brug for en plan og projekter, hvor den er svær at udarbejde.

High-light – nummer 2

High-light nummer 2 handler om hvorfor en formålsbeskrivelse ikke er nok i et projekt.

Se videouddrag 2 fra afsnit #112 – om hvorfor en formålsbeskrivelse ikke er nok i et projekt.

High-light – nummer 3

High-light nummer 2 handler om hvordan projekter trækker på de samme ressourcer – og hvordan vi brænder tid af på skift mellem arbejdsopgaver.

Se videouddrag 3 fra afsnit #112 – om hvordan projekter trækker på de samme ressourcer – og hvordan vi brænder tid af på skift mellem arbejdsopgaver.

Måske vil du læse flere blogindlæg?

Indlæg

Fokus på 6 områder – for en sund projektkultur

En simpel tegning har vist sig at være mit stærkeste værktøj, når jeg drøfter projektkultur med virksomheder og organisationer – og når jeg designer processer for løft af samme. Det startede med at være skitser og kruseduller på tavler og papir – nu er det…

Test dig selv

Projektleder: Test dit fokus i projekterne

Du kan nu få en pejling af, hvor dit fokus er i projektarbejdet. Det er helt gratis. Du opnår en refleksion af din egen rolle – og herigennem mulighed for at udvikle dig som projektleder.Dit fokus i dit projektarbejde kan være afgørende for, hvordan du udfylder din…

Afsæt for samarbejde

Ethvert samarbejde baserer sig på tillid

Den opnår vi gennem dialog. Kontakt os, og vi tager os god tid forud for et evt. samarbejde til at forstå dine udfordringer og den effekt, du ønsker at opnå.

CF footer top

Nyt om projekter - direkte til dig?

Så modtager du Adaptare.dks nyhedsbrev om den sunde projektkultur