Frederiksberg Forsyning vil projektarbejdet!

“Vi mærker en klar forskel i vores projektlederes tilgang til projekterne efter forløbene i vinter og i foråret”

Der er intet mere opløftende, end når det, man går rundt og pusler med, giver mening og effekt! Derfor blev jeg særligt glad, da jeg i sidste uge hørte de ord!

Frederiksberg Forsyning vil!

Citatet stammer fra Kristian Beyer, chef for forretningsudvikling i Frederiksberg Forsyning A/S, som i efteråret 2015 – sammen med HR-konsulent Pia Jürgensen – var ansvarlig for, at 17 af forsyningens projektledere kom på en projektlederuddannelse for forsyninger, som jeg var så privilegeret at få lov at afvikle.

/ Læs mere om Adaptare.dks Projektkultur Model her…

Projekterne bliver bedre

At Frederiksberg Forsyning kan mærke, at tingene flytter sig, kommer ikke ud af ingenting. Frederiksberg Forsyning har gjort det til en mærkesag at forbedre projektarbejdet – hele vejen rundt i organisationen, på tværs og i højden.

Når man som en start sender først 5 og siden hele 12 fagligt særdeles stærke, dygtige og motiverede medarbejdere afsted på 9 skræddersyede kursusdage fordelt henover 3 måneder – alle med eget projekt i tasken – så er fundamentet for forandring lagt.

Og når deltagerne kommer hjem mellem kursusdagene med et nyt fælles sprog og bliver mødt med velvilje i en fastbesluttet ledergruppe, der indser eget ansvar i projektarbejdet og er villige til selv at flytte sig, så kan der bygges den sunde projektkultur, der sikrer udvikling og effektivitet i forsyningen.

Foto; Fotograf: Henrik Helbo – på billedet Karl Henrik Thomsen, Frederiksberg Forsyning

Motivation og ærlighed

Allerede fra første færd var dialogen på de seneste 9 kursusdage inspirerende og ærlig, alle bød ind. Både når det gjaldt styrker og svagheder i projektarbejdet i forsyningen.

Det er netop den ærlighed, der virkelig giver værdi på træningsdagene. Især når målet er en rummelig forståelse for projektarbejdet, mere end blot at terpe projektproces. Og det er – efter min mening – netop det, der kan gøre forskellen på den undervisning/træning, der “flytter noget”, og den, der aldrig rigtig kommer “ud af starthullerne”!

Frederiksberg Forsyning har gjort det til en mærkesag at forbedre projektarbejdet.

Emnerne på de 9 dage var derfor også andet og mere end blot projektledelse og værktøjstræning.

For at blive projektleder med forretningsforståelse og udadrettet fokus på interessenter, proces og sammenhæng til andre projekter, initiativer og strategi, skal blikket løftes til roller og ansvar uden for selve projektet.

Og pludselig bliver begrebet projektkultur aktuelt at anvende. Og det giver en fed dynamik i træningen. 

Det skal give mening

Det formålsbaserede fokus – ’why’ – danner grundlaget for mange nye teorier om motivation (fx Sinek, Pink oa).

Med en bred og rummelig forståelse for projektarbejdet – der bringer organisationen tættere på de strategiske mål – oplever man, at det giver mening! Så bliver værktøjer og modeller til redskaber for løft af egen faglighed og projektsucces. Og vi slipper for at drøfte, om det tilfører mere eller mindre administrativt bøvl.

Så når man vil, så kan man! – Ordene fra Kristian Beyer, klinger fortsat sødt i mine ører…

Men man er nødt til at fokusere på projekter i et 360° perspektiv – rummeligt og helhjertet – i højden og på tværs af organisationen! Hvis du, som Frederiksberg Forsyning, også er klar, så vil jeg vildt gerne være med 🙂

Måske vil du læse flere blogindlæg?

Indlæg

Er leverandører ansvarlige for kunders succes?

Er leverandører ansvarlige for kunderens succes? Det spørgsmål har jeg mødt igen og igen – og især i de seneste måneder, hvor jeg har besøgt flere virksomheder, der er bidragydere i form af delleverancer ind i større projekter hos deres kunder.Kompleksitet – midt…

Case

En god projektopstart i Halsnæs Forsyning

De seneste to dage har jeg med stor fornøjelse tilbragt sammen med repræsentanter fra Halsnæs Forsyning og Orbicon i Jørlunde til projektopstart af forsyningens nok største anlægsprojekt.Billede; Det er klogt at fokusere på en god projektopstart. I Halsnæs Forsyning…

Afsæt for samarbejde

Ethvert samarbejde baserer sig på tillid

Den opnår vi gennem dialog. Kontakt os, og vi tager os god tid forud for et evt. samarbejde til at forstå dine udfordringer og den effekt, du ønsker at opnå.

CF footer top

Nyt om projekter - direkte til dig?

Så modtager du Adaptare.dks nyhedsbrev om den sunde projektkultur