Fremtidens arbejdsstyrke

Forestil dig at fremtidens arbejdsstyrke består af 40% freelancere, iværksættere, deltidsansatte, projektansatte mv.

Altså bidragydere, der stiller sig uden for de faste rammer og trygheden i fastansættelser! 

Helt uden sikkerhedsnet

Vi taler altså bidragydere, der stiller sig uden for de faste rammer og trygheden i fastansættelser – og arbejder ad hoc i fælleskaber og i virksomheder, hvor deres kompetencer og engagement er påkrævet.

Den fremtid er faktisk hverken utopisk eller fjern – men er derimod en del af konklusionen i en rapport udarbejdet af U.S. Government Accountability Office om fremtidens arbejdsstyrke fra april 2015.

Jeg tog selv springet

Den 1. oktober 2015 tog jeg selv springet og blev iværksætter. Drømmen om det havde gennem årerne vokset sig større og større – og lige her inden min 40 års fødselsdag, måtte den udleves. Nu har jeg House of Innovation Kolding som base for mit arbejde i Adaptare.dk og hver dag ser jeg nu inspirerende eksempler på konklusionen af ovennævnte rapport.

Billedet nedenfor er taget i House of Innovation Kolding på en helt almindelig torsdag – og jeg storsmiler, mens jeg tager det.

Fremtidens arbejdsstyrkeFoto; Forestil dig en fremtid hvor 40% af arbejdstyrken enten er freelancere, iværksættere, deltidsansatte, projektansatte mv.

Den vildeste energi i House of Innovation  Kolding. 

Hver dag jeg er på kontoret, er jeg vidne til det engagement og den drivkraft, der finder sted rundt om Casper Edens, Karat 24, kontorplads.

Casper er 22 år og indehaver af Karat 24 på 3. år. Han ventede altså ikke så længe som jeg med det usikre iværksætterliv – han sprang direkte ud i det.

Han er i øvrigt en uundværlig hjælpende hånd, når jeg skal arbejde med emner, der ikke i udpræget grad har været en del af mit tidligere arbejde som fx SEO, online markedsføring, hjemmesideopbygning mv.

Det er ikke kun Casper, der bidrager og kommer med input til måden, jeg kan gribe det ukendte an på. Hver dag sidder en skare af andre unge, ivrige iværksættere hos Casper. De har hver deres virksomhed og knokler ihærdigt med at bygge op, blive større og udbrede kendskabet til deres forretninger.

De hjælper hinanden. Og de hjælper mig. Jeg er taknemmelig.

Det er interessant at iagttage og tage del i den enorme videndeling, der finder sted hen over bordet. Her er ikke noget millimeterdemokrati eller ’rugen’ på viden.

Her er udbredt hjælpsomhed og vendinger som ’har du set, hvor smart det her er?’, ’det helt store lige nu er SnapChat – jeg kan give dig et par fif’ og ’lad mig lige give dig et bud på dit nye logo’ osv.

Lys forude for fremtidens arbejdsstyrke

Hvis billedet jeg har taget i dag, er et billede på konklusionen af ovennævnte rapport – så synes jeg, det er en meget lys fremtid, vi går i møde!

Også selvom det betyder, at vi skal være skarpe og nytænkende, når vi fremover skal gribe ledelses- og projektledelsesopgaven an. Men det er jo et positivt problem 🙂

Du kan følge hele flokken fra billedet her:

Måske vil du læse flere blogindlæg?

Indlæg

Den moderne projektleder – top 30 kompetencer

Finddinuddannelse.dk har systematisk gennemgået 1079 jobannoncer indenfor projektledelse for at kortlægge, hvilke kompetencer virksomhederne søger hos projektledere. Den undersøgelse er værd at dykke ned i – er du også nysgerrig? Hvad er det, du kan – og hvad er der…

Test dig selv

Projektleder: Test dit fokus i projekterne

Du kan nu få en pejling af, hvor dit fokus er i projektarbejdet. Det er helt gratis. Du opnår en refleksion af din egen rolle – og herigennem mulighed for at udvikle dig som projektleder.Dit fokus i dit projektarbejde kan være afgørende for, hvordan du udfylder din…

Afsæt for samarbejde

Ethvert samarbejde baserer sig på tillid

Den opnår vi gennem dialog. Kontakt os, og vi tager os god tid forud for et evt. samarbejde til at forstå dine udfordringer og den effekt, du ønsker at opnå.

CF footer top

Nyt om projekter - direkte til dig?

Så modtager du Adaptare.dks nyhedsbrev om den sunde projektkultur