Start med en kulturanalyse

Vil I blive bedre til projekter? Så har du måske overvejet hvordan man får en sund projektkultur?

Du kan nemlig med stor fordel betragte sundheden af hele jeres projektkultur – og dermed fokusere målrettet på de indsatser, der gør en forskel nu!

Start med en kulturanalyse – og sæt rigtigt ind

Hvordan får man gennem organisationudvikling en sund projektkultur, bliver bedre til projekter og skaber succes med dem – hver gang?

Ordet kultur kan få enhver leder til at gispe – allerede her lyder arbejdet tungt, langsomt og møjsommeligt. Vi har deværre erfaring for, at kultur er noget rod at arbejde med og forbedre – for vi ved godt allesammen, at det stikker dybt og at størtstedelen af isbjerget, er under vand.

Men det behøver faktisk ikke være så svært! Få ændringer og justeringer af den måde, vi arbejder med projekter på, kan gøre store forskelle for projektkulturen. Men det afgørende er at finde frem til de rette justeringer.

“Allerede da vi fik projekterne op på tavlen begyndte både ledere og vores andre kolleger at interessere sig for dem… “Hvad er næste skridt i det projekt her?” sagde vores direktør en dag, da han gik forbi – den form for spørgsmål, havde jeg aldrig fået fra ham før…”

Citat; en projektleder i en forsyning, der skabte synlighed for deres projektarbejde, ved at hænge alle deres planlagte og igangværende projekter op på en stor tavle midt i deres åbne kontor…

En kulturanalyse viser dig vej

Adaptare.dks projektkulturanalyse kan belyse, hvor jeres projektarbejde med fordel kan justeres, så I mest effektivt kan løfte det og blive bedre til projekter.

Kulturanalysen tager afsæt i Adaptare.dks projektkulturmodel og udpeger overordnet, hvor I har det største GAP i forhold til de forventninger, I har til projektarbejdet. Er det fx hos lederne, projektlederne eller hos specialisterne, at der er det største GAP?

Analysen udpeger også i detaljer – for hver rolle – de indsatsområder, I med fordel kan agere på.

Kulturanalysen udpeger hvorhenne i projektarbejdets rollefordeling, I har det største GAP. Det uddybes endvidere inden for hver rolle, hvilke indsatser, der bedst sættes ind over for.

Individuelt procesdesign

Adaptare tror på et taktvis løft af de tre roller i projektkulturmodellen frem mod en sund projektkultur.

Analysen et godt afsæt, når processen for løftet skal designes. Det betyder, at vi kan skræddersy løftet af jeres projektarbejdet specifikt til jer. Analysen kan dog ikke stå alene, men er en god indledende indikator for, hvordan en samlet indsats kan se ud. Derfor er den et gode fundament for vores dialog og samarbejde.

Første skridt er GRATIS

Du kan lave kulturanalysen helt gratis. Det betyder også personlig tilbagemelding om din projektkultur enten pr. telefon eller face to face. Procesdesignet er næste skridt i vores samarbejde.

Du hører fra os senest 5 dage efter, at du har udarbejdet analysen.

Vi glæder os til at kigge på din kulturanalyse! Giv endelig lyd, hvis du har spørgsmål, inden du starter…

Måske vil du læse flere blogindlæg?

Indlæg

Fokus på 6 områder – for en sund projektkultur

En simpel tegning har vist sig at være mit stærkeste værktøj, når jeg drøfter projektkultur med virksomheder og organisationer – og når jeg designer processer for løft af samme. Det startede med at være skitser og kruseduller på tavler og papir – nu er det…

Indlæg

Kend 5 barrierer for sund projektkultur

Måske har I spurgt jer selv hvorfor projekter fejler? En sund projektkultur højner succesraten for projekterne – markant! Så derfor er det godt at vide, hvad der kan stå i vejen for den. Der er 5 Barrierer, du bør kende Hvis I undrer jer over, hvorfor projekter fejler…

Afsæt for samarbejde

Ethvert samarbejde baserer sig på tillid

Den opnår vi gennem dialog. Kontakt os, og vi tager os god tid forud for et evt. samarbejde til at forstå dine udfordringer og den effekt, du ønsker at opnå.

CF footer top

Nyt om projekter - direkte til dig?

Så modtager du Adaptare.dks nyhedsbrev om den sunde projektkultur