Porteføljeledelse eller porteføljestyring? Kursus til dig, der er leder!

Uanset om du bruger det ene eller andet begreb, så kommer vi ikke uden om, at styring af virksomhedens projektportefølje, er en disciplin alle fremtidens ledere skal mestre!

Porteføljeledelse/styring – vigtigere dag for dag

En virksomheds projektportefølje dækker over samtlige projekter og programmer, der er planlagt og – eller igangsat.  Porteføljeledelse/styring er den ledelsesdiciplin, der sikrer, at projektporteføljen til hver er tid er afstemt, prioriteret og trimmet. Det kan bl.a. være i forhold til leverancer, gevinster, forandringskapacitet, tilgængelig ressourcer, kompetencer og naturligvis strategi.

Alle projekterne i projektporteføljen bidrager nemlig i større eller mindre grad til at opfylde virksomhedens strategi, dog uden, at de nødvendigvis har en direkte sammenhæng.

En projektportefølje ikke har nogen sluttermin, men er et vigtigt øjebliksbillede, der løbende skal vedligeholdes, for at sikre prioriteringen af projekter og programmer i forhold til strategien.

Sværhedsgraden stiger – du har travlt

Virksomheder igangsætter i dag et stort antal projekter. Dette skyldes primært, at udviklingen går hurtigere end nogensinde. Projektarbejdsformen er unik og velegnet til udvikling. Men udviklingen gør også, at projekterne bliver mere komplekse. Bla. fordi nye løsninger og teknologier kommer til.

Projektledere beskriver de mange komplekse projekter som en oplevelse af projektregn. Og de skal udover at holde styr på projekter fra egen organisation, også håndtere nye strategiske samarbejder og eksterne projekter.

Altsammen er med til at øge kompleksiteten i vores porteføljeledelse/styring  – og understreger samtidig vigtigheden af den. Hvad enten den er agil eller traditionel.

Dit udbytte fra kurset

Efter deltagelse på kurset har du styr på de grundlæggende elementer i porteføljestyring/ledelse – og i hvordan du kan agere i rollen som porteføljeleder. Du bliver endvidere helt skarp på forskellen mellem styregruppearbejdet og porteføljearbejdet.

Du kan udarbejde forskellige projektoverblik og vurdere hvilket overblik, der giver mening hvornår. Du får kendskab til de mest anvendte projektprioriteringsmodeller og indsigt i hvad der kan spænde ben for prioriteringen (projektsynergier – og sammenhænge – fx i forhold til digitaliseringsprojekter).

Vi arbejder med governancemodeller for projektarbejdet – så du kan vende hjem og påbegynde arbejdet med en modning af hele projektkulturen.

Målgruppe

Dette kursus henvender sig til ledere, der på den ene eller den anden måde har flere projekter indenfor sit ansvarsområde.

Er du fx afdelingsleder, projektchef, topleder, direktør – eller program- eller projektleder og har du det overordnede ansvar for (alle eller nogle af) projekterne i virksomheden, så er kurset i porteføljeledelse/styring relevant for dig – uanset branche.

Indhold

Fakta om kurset porteføljestyring/ledelse

Træningsdagene (modulerne) bygges op om 3 elementer:

  • Teori – porteføljestyring/ledelse
  • Øvelser og cases – fiktive
  • Implementering i egen hverdag – gennem hjemmearbejde og feedback.

Træningsdagene bindes sammen af mentoring (individuelt og/eller for hele gruppen).

Er I ledere fra én virksomhed, kan der suppleres med, at Adaptare.dk deltager i mellemliggende implementeringsmøder – så den udarbejde governance forankres. Herudover anbefales to – tre evalueringsmøder (fysiske eller online), så processen løbende justeres for den rette effekt.

Næste hold

Der er pt. ikke datoer på en næste hold i kurset porteføljeledelse/styring. Er du enkeltperson hører vi meget gerne fra dig (på hej@adaptare.dk), hvis du er interesseret. Når vi har interessetilkendegivelser nok – opretter vi et hold.

Hvis du har interesse i kurset som virksomhed – evt. tilpasset jeres konkrete behov – hører vi også meget gerne fra jer.

Måske vil du læse flere blogindlæg?

Indlæg

Den moderne projektleder – top 30 kompetencer

Finddinuddannelse.dk har systematisk gennemgået 1079 jobannoncer indenfor projektledelse for at kortlægge, hvilke kompetencer virksomhederne søger hos projektledere. Den undersøgelse er værd at dykke ned i – er du også nysgerrig? Hvad er det, du kan – og hvad er der…

Test & Analyse

Leder: Start med en kulturanalyse

Vil I blive bedre til projekter? Så har du måske overvejet hvordan man får en sund projektkultur? Du kan nemlig med stor fordel betragte sundheden af hele jeres projektkultur – og dermed fokusere målrettet på de indsatser, der gør en forskel nu! Start med en…

Afsæt for samarbejde

Ethvert samarbejde baserer sig på tillid

Den opnår vi gennem dialog. Kontakt os, og vi tager os god tid forud for et evt. samarbejde til at forstå dine udfordringer og den effekt, du ønsker at opnå.

CF footer top

Nyt om projekter - direkte til dig?

Så modtager du Adaptare.dks nyhedsbrev om den sunde projektkultur