Fokustest | Test din projektledelse her

Hvad er en god projektleder?

En god projektleder kender egne styrker og svagheder. Du kan nu få en pejling af dit fokus i projekterne.

Det er helt gratis. Og det løfter dig som projektleder.

Hvad er en god projektleder?

Dit fokus i dit projekterne kan være afgørende for, hvordan du udfylder din rolle som projektleder. Et stærkt fagligt fokus på detaljerne kan stå i vejen for dit overblik over processen – og for styring og ledelse af projektet.

Det faglige fokus kan også være en styrke. Fx når du har lært at balancere på den knivsæg, der er mellem overblik og detalje, mellem specialistviden og projektledelse.

80% af de projektledere jeg møder, er i en eller anden grad fagligt udførende, selv om projektledelsesteorien anbefaler at holde faglighed og projektledelse adskilt. Hvor fagligt involveret er du? Og hvad betyder det for din projektledelse?

Start testen her

… og udnyt dit fulde potentiale som projektleder!

Dit fokus som projektleder kan være præget af den faglige ballast (den specialistviden), du bringer med ind i projektarbejdet. Din bevidsthed om, hvordan du bruger denne faglighed, gør dig i stand til at blive en endnu bedre projektleder.

Du kan ikke svare rigtigt eller forkert på spørgsmålene – men kun svare ærligt og oprigtigt.

Når du har gennemført testen nedenfor, får du svar i din indbakke – derfor har vi også brug for din mailadresse.

Hvad får du ud af at tage testen?

Kris Klausen, Middle Management, FTZ Autodele & Værktøj A/S, Warehouse, der selv har taget testen, siger om den:

“Testen fanger helheder, kortfattet og enkelt. Altså en god investering af tid.

 

Man får et fingerpeg om hvorvidt ens identitet som projektleder, flagrer rundt – og har man en skarp projektlederprofil, får man en indikation af, hvor man har risiko for at ‘falde i’.

 

Alle har potentiale for forbedringer.

 

Inden jeg vidste, at der var et scoringssystem indbygget, hyggede jeg mig med især med ét spørgsmål, som jeg forventede ville være min “akilleshæl”. Så fedt at se, at testen fangede den og indbyggede det i analysen også!”

Testen giver dig svar på, hvor du lige nu befinder dig på denne kurve. Der er ikke nogen rigtig eller forkert placering, men dit fokus og din motivation er afgørende for, hvordan du agerer som projektleder. Når du bliver opmærksom på det og på de faldgruber og styrker der er i dit fokus, kan du løfte din projektledelse til nye højder. 

Mød 3 projektledere, der kender deres fokus

Klaus Gorm, Claus Bjørn og Jens Peter er helt klar over deres fokus i projekterne – og de har alle tre aktivt truffet beslutninger om deres fremtidige virke i projekterne og i deres arbejde. I tre interviews har det svaret på spørgsmålet; ‘hvad er en god projektleder?’. 

I dag arbejder de tre meget forskelligt i projekterne – og alle er de tilfredse med deres rolle.

Lad dig endelig inspirere af dem!

Claus Bjørn er 100% projektleder

Claus Bjørn Madsen, projektleder, Region Syddanmark, Human Ressource – siger om sit eget projektlederskab:

“Da jeg første gang blev fuldtidsprojektleder, fandt jeg ud af, at det var det mest spændende, jeg havde prøvet og at det var noget, jeg ville arbejde videre med – og det ikke behøvede at være indenfor samme forretnings- eller fagområde.”

Jens Peter siger ’nej tak’ til projektledelse

Jens Peter Kærgaard, chefingeniør, Energinet – siger selv om sit ’nej tak’:

“Virksomheden indførte modeller til projektledelse og den administrative byrde steg på bekostning af tid til det faglige arbejde. Da traf jeg mit valg og bad om en anden rolle end projektleder.”

Klaus Gorm er faglig projektleder

Klaus Gorm Jensen, faglig projektleder, LEGO Systems A/S – er faglig projektleder og beskriver sit fokus i projekterne:

“I rollen som faglig projektleder er jeg en kamæleon, der har fokus på den opgave mit team skal udføre.

Jeg bruger ca. 1/3 af min tid på at lede og styre projekter, 1/3 på at bringe projektet fagligt input på lige fod med projektgruppen og op til 1/3 på at varetage driftsopgaver, der frigiver tid til projektgruppen og projektet”.

Projektledelse kommer snigende

Der er typisk en glidende overgang (se figur nedenfor) fra at varetage en specialistrolle til at få ansvaret for et eller flere projekter. Mellem de to yderpunkter vil projektlederen i et større eller mindre omfang være fagligt involveret – og motiveret.

En projektleder som både løser faglige opgaver og varetager projektledelsen – styring og ledelse af projekter – er faglig projektleder. Det er meget individuelt, hvor på kurven, man slutter sin rejse. For nogle tager ’rejsen’ fra specialist til projektleder kort tid for andre vil den vare mange år.

Du kan læse meget mere om projektlederes vej til rollen – og deres fokus her:

/ Virkelighedens faglige projektleder

/ Projektledelse er en tilfældig profession

/ Energinets faglige projektledere

Måske vil du læse flere blogindlæg?

Indlæg

Projektledelse er en tilfældig profession

Hvordan bliver jeg projektleder? Spørger du måske? Svaret er overraskende! Projektledelse er en tilfældig profession. Vi havner simpelthen i rollen helt tilfældigt og typisk gennem vores faglighed.The accidental profession i 1971 og i 2015 Selvom man siden 1971 (jf….

Indlæg

Den moderne projektleder – top 30 kompetencer

Finddinuddannelse.dk har systematisk gennemgået 1079 jobannoncer indenfor projektledelse for at kortlægge, hvilke kompetencer virksomhederne søger hos projektledere. Den undersøgelse er værd at dykke ned i – er du også nysgerrig? Hvad er det, du kan – og hvad er der…

Afsæt for samarbejde

Ethvert samarbejde baserer sig på tillid

Den opnår vi gennem dialog. Kontakt os, og vi tager os god tid forud for et evt. samarbejde til at forstå dine udfordringer og den effekt, du ønsker at opnå.

CF footer top

Nyt om projekter - direkte til dig?

Så modtager du Adaptare.dks nyhedsbrev om den sunde projektkultur