Strategiimplementering og projekter – går hånd i hånd

Adaptare.dk tror på, at projekter er vejen til sikker strategiekseksekvering.

Derfor optræder vi lige nu i Dansk Projektledelses tidsskrift “Projektledelse” med artiklen “Strategi og projekter – aldrig uden hinanden”.

Strategieksekvering fejler

Omkring 70 – 90% af alle virksomheden realiserer dog alligevel ikke den strategi, der skulle være målet med de mange projekter – dette er en enorm trussel mod virksomhedens eksistens.

Undersøgelser viser, at 40% af nutidens F500 virksomheder ikke eksisterer om 10 år.

Sund projektkultur for strategiimplementering

Når man betragter de udfordringer virksomhederne står i gennem brillerne fra den sunde projektkultur, så synes løsningen for virksomhederne og deres svære strategiimplementering soleklar.

En sund projektkultur er en effektiv eksekveringsmotor, men det kræver, at vi tør bruge projekterne til det, de er bedst til – nemlig at realisere og eksekvere strategi.

Det kræver ny viden på ledelsesniveau i forhold til at prioritere projekter og trimme projektporteføljen – og det kræver dygtige projektleder, der kan navigere med mere komplekse projekter og flere projektmetoder – samt specialister, der hilser projekterne velkomne.

Hvor sund er din projektkultur? 

Få en gratis analyse af din projektkultur (klik her) – og personlig tilbagemelding på, hvor I med fordel kan løfte jeres projektarbejde, for mere effektivt at eksekvere på jeres strategi.

Tidskriftet; Projektledelse

Tidskriftets tema var denne gang ’Læring og aflæring’ – og artiklens væsentligste budskab er da også, at vi i en verden med flere- og mere komplekse projekter har behov for nye kompetencer – særligt på ledelsesniveau. 

Virksomheder igangsætter i dag projekter i et antal, som ikke tidligere set. Udviklingen betyder, at virksomhederne har væsentlige flere bolde i luften end før. Strategien flytter sig hele tiden – og indsatser og projekter skal løbende afstemmes i forhold til de emergerende mål. Den disciplin er forholdsvis ny – og svær for mange ledere.

Det har Adaptare.dk skrevet en artikel om, hvordan vi bedst bruger projekterne til eksekvering af strategi og strategiimplementering i tidsskriftet ‘Projektledelse’ – du kan læse artiklen nedenfor.

Måske vil du læse flere blogindlæg?

Indlæg

Hvem har ansvaret for effekten hos jer?

Projekter leverer konkrete resultater, som skaber værdi eller genererer en effekt for jer eller jeres kunder. Hvem har ansvaret for at hente den hjem hos jer?Hurtig til at pege fingre? Det er netop det værdiskabende, der er årsagen til og argumentet for at sætte de…

Indlæg

De rigtige projekter løfter virksomheden og projektlederne!

Behovet for en styregruppe er relativt… Lød ordene fra Sven Demant, Henley Business School. Og hovedet på blokken – hvor mange af jer overvejer den økonomi, der er forbundet med det interne timetal for styregruppen?Hvor dyrt er dit styregruppearbejde? Sven Demant…

Afsæt for samarbejde

Ethvert samarbejde baserer sig på tillid

Den opnår vi gennem dialog. Kontakt os, og vi tager os god tid forud for et evt. samarbejde til at forstå dine udfordringer og den effekt, du ønsker at opnå.

CF footer top

Nyt om projekter - direkte til dig?

Så modtager du Adaptare.dks nyhedsbrev om den sunde projektkultur